Vyjádření zastupitele města Velká Bíteš Ondřeje Macholy k odvolání členů kontrolního a finančního výboru

30. 06. 2020
Oslovilo mě jedno místní periodikum s otázkou: Souhlasíte s odvoláním členů finančního a kontrolního výboru? Byla možnost se vyjádřit v rozsahu 1000 znaků, tedy:

K odvolání členů FV nebyl důvod. Nešlo si ale dlouhodobě nevšimnout, že práce finančního výboru pod mým vedením byla mnohdy trnem v oku. Plnili jsme ale úkoly vyplývající ze zákona a zastupitelé měli pravidelně k hospodaření obce vyjádření od FV, upozorňovali jsme například na problémy, které mohou město potkat s enormními dluhy, v následujících letech budeme mít jako město veliké problémy. Je úsměvné, že zrovna starosta si přál, abych vedl FV, ale to je život:-). Jsem přesvědčen, že zkušenosti nabyté z FV zúročím za dva roky. Starosta teď mluví o restartu výborů. Více o činnosti FV budu mluvit na zářijovém ZM a budu rád, když si mě občané přijdou vyslechnout. Do vedení KV si evidentně starosta za předsedu prosadil svého člověka a to prostě byla sázka na špatného koně. KV byl veden v naprosté agonii, tedy pokud ho předseda svolal a tady je veliký prostor ke zlepšení. Občané, nebuďte lhostejní, jak je město vedeno a přijděte v září na zasedání zastupitelstva.

Se zájmem si přečtu i názory kolegů ze ZM k činnosti výboru finančního.

Ondrej Machola – zastupitel města Velká Bíte